Monday, 19 May 2014

Lännen Kovin Kund... Mimmi & Suuri Paljastus Jean Giraudista! * Alle vitosen kesäkampanja.

Kukas se yrittääkään keskeyttää viattoman rakkauden peruuttamattoman sinetöimisen? 
Keskeyttääkö... vai ei?


Sehän on itse Blueberry! 

"Blueberry on yksi parhaista lännensarjakuvista koskaan." – Vesa KataistoRumba

Mikä ei kuulu joukkoon? Kuu.
Kuvaajan lamppu tuo dramaattiseen kanteen pikantin lisän.
Tämän legendaarisen lännensarjan piirtäjä Jean Giraud (1938–2012) oli Rosebudin hyvä kaveri. 

Niinpä tiedämme miksi lännensankari Blueberryn kivi kengässä, veitsi lihassa, malka silmässä, valo elämässä, eli Arizona Loven Chihuahua Pearl on selvästi aivan suomalaisen näköinen.

Giraud kävi vieraanamme Suomessa muutaman kerran, ja me Rosebudin ihmiset törmäsimme häneen suosikkikirjakaupassamme & -baarissa la Belle Hortensessa Pariisin Maraisissa kesällä 2011. 

Vietimme riemukkaan illan kuuman kaupungin sykkeessä. Hortensen kuuluisat languedocilaiset viinit virtasivat. Giraud innostui puhumaan pariisilaisille sangen eksoottista kieltä, suomea. Sitä hän oli oppinut rakastajattareltaan 1980-luvulla. 

Tämän ihanan ja mieleenpainuvan Pirkon on suorastaan pakko olla Chihuahua Pearlin esikuva! (Samasta sankarittaresta kertova Chihuahua Pearl on keräilykappale, mutta sitä voi tilata vielä meiltä.)

Giraud tunnetaan myös nimellä Moebius. Hänen luomansa kuvalliset avaruusoopperoiden visiot näkyvät muun muassa Alien – Kahdeksas matkustaja ja Viides elementti -leffoissa. Näihin hän kirjoitti kuvakäsikirjoituksia.

Palataan vielä villiin länteen. Morsiamelle kasautuu vaikeuksia. Mutta emma paljasta enempää.


Kesäkampanjassa Rosebudilla on monia kirjoja alle vitosella! Bluberryistä jäljellä on joitain nimikkeitä, kuten vaikka OK Corral. Tämä kampanja on voimassa vain viikon, niin että kiirehdi! Tarjouksessa on myös kaunokirjallisuutta ja tietoa.No comments:

Post a Comment