Friday, 9 May 2014

Kummolan kääntöpiiri julkaistaan 28.5. Rajua peliä kuliseissa!


Kummolan kääntöpiiri – Urheiluviihteen kulissien takaista peliä -kirja julkaistaan keskiviikkona 28.5.2014. Sen voi tilata meiltä jo nytEnnakkotilaajan hinta on 21,90 e (ovh 32 e) on voimassa vain 15.5. saakka. Ostamaan pääset tästä linkistä!

Kummolan kääntöpiiri perustuu toimittaja Pentti Sainion tutkimuksiin lähes 20 vuoden ajalta. Sainio paljastaa rajun pelin jääkiekon kulisseissa, talouden ja politiikan otteluissa. 


Sainio nostatti kohua urheilun rahoituksesta julkaisemalla  Harkimoiden hattutemppu -kirjan jo vuosia sitten.

Sainio kirjoitti viimeisimpään Voima-lehteen (toukokuu 2014) artikkelin Valko-Venäjällä järjestettävistä jääkiekon MM-kisoista otsikolla Lukašenkan verinen kiakkosirkus.

Sainio valmistui Sanomain toimittajakoulusta vuonna 1976. Hän on työskennely Helsingin Sanomissa, Turun Sanomissa ja Apu-lehdessä ja julkaissut useita kirjoja, kuten Mitä tapahtui Urho Kekkoselle – viimeiset vaiheet presidenttinä, Rahoituksen henki, Operaatio Ahtisaari ja Maanpuolustusta vai suurvaltapolitiikkaa? – Taisteluhelikoptereiden ja Hornet-hävittäjien kova hinta

Sainio harrastaa uintia ja sotahistoriaa. Nuorena toimittajana Suomen Kuvalehti nosti hänet sadan vaikutusvaltaisimman suomalaisen listalle.

”Mun sisäpiiriä kutsutaan jossain lehdissä mafiaksi.” – Kalervo Kummola

”Te ette ymmärrä tästä bisneksestä paskaakaan, me hallitsemme sen.” – Harry Harkimo

Uusi Suomi -verkkolehdessä on artikkeli Kummolan valituksesta hovioikeuteen otsikolla Kova väite sisäpiiristä, "Kalervo Kummola pelkää"Kalervo Kummola ja Jääkiekkoliitto ovat halunneet kieltää kirjan ennakkosensuurihakemuksella – näkemättä itse kirjan sisältöä.

No comments:

Post a Comment