Friday, 6 March 2015

6.–8.3. Kuva & Kamera, GoExpo, Kunto, Horse Fair, Fillari...

Rosebud esittelee reippaita uutuuskirjoja Kuva & Kamera -messujen puolella Helsingin Messukeskuksen vitoshallissa.

Samaan aikaan Kunto- ja Fitness-puolella esitellään muun muassa kuumimmista kuuminta muotilajia, crossfittia.

Tässä Nemon Crossfit-kirjan esittely. Kirjan voit ostaa Rosebudilta tai tilata täältä.

Kalifornialaisissa autotalleissa alkunsa saanut crossfit on rantautunut Suomeen. Helsinkiläisessä salissa uudet jäsenet eivät mahdu edes jonotuslistalle. Crossfit on uudenlainen tapa ajatella liikuntaa: siinä ei harjoiteta yhtä lihasta kerralla, vaan kokonaista liikkujaa.

Crossfitissa yhdistetään monia liikuntamuotoja ja tavoitellaan samanaikaisesti voimaa, notkeutta, tasapainoa, vartalonhallintaa, kestävyyttä, nopeutta, räjähtävyyttä, ketteryyttä ja koordinaatiokykyä. Crossfit-harjoitukset ovat tehokkaita ja sopivat kenelle tahansa. Lämmittelyn jälkeen harjoituksen voi tehdä vartissa. Kalliita kuntosalilaitteita ei tarvita, vaan yksinkertaisilla painoilla, leuanvetotangolla ja voimistelurenkailla pääsee pitkälle. Oman vartalon painoa käytetään usein ja liikkeet ovat luonnollisia, esimerkiksi kyykkyjä, hyppyjä, punnerruksia ja leukoja.

Kirjan kirjoittajalla, 47-vuotiaalla juoksijalla ja triathlonin harrastajalla oli vakavia jalkavaivoja, jotka estivät häntä kävelemästä normaalisti. Kirjassa hän kertoo, miten crossfitin avulla hän pääsi elämänsä kuntoon ja sai takaisin liikunnan ilon.

Onko crossfit terveellistä? Toimiiko se? Onko se hullua? Murphy kuvaa intensiivisiä harjoituksia, salin tunnelmaa ja saavutettuja tuloksia. Innostavassa kirjassa hän esittelee kuvasarjojen avulla crossfitin 20 tärkeintä liikettä, joita kuntoilija voi heti alkaa soveltaa omaan harjoitteluunsa.

No comments:

Post a Comment