Monday, 9 March 2015

Kulttuuriklubi sananvapaudesta: Venäjää, Charlie Hebdoa, kuvia ja debattiaBoris Nemtsov v. 2008


Tervetuloa, Helsingissä liikkuvat, tähän tilaisuuteen: Suuren suosion saanut Suomen arvostelijain liiton kaikille avoin Kulttuuriklubi kutsuu: 

Sananvapaus on yhä polttavampi kysymys eri puolilla maailmaa. Onko pelko voimakkaampi kuin sananvapaus? Toteutammeko me itsesensuurilla terroristien toiveita? 

Maanantaina 9.3. kello 16 Viiskulman Primulassa, os. Laivurinkatu 10 / Pursimiehenkatu 2.

*  Pääseekö Venäjällä hengestään, jos on eri mieltä Putinin kanssa? Kysymykseen vastaa kääntäjä, kirjailija ja sananvapausaktivisti Jukka Mallinen

*  Ranskalaisen Charlie Hebdo -lehden surullinen kohtalo heijastuu myös Helsinkiin. Toistaiseksi kolme kiinteistöä on poistanut tiloistaan murhattujen toimittajien kunniaksi tehdyn näyttelyn. ”Sisällössä ei ole vikaa, mutta pelkäämme levottomuuksia”, perustelevat kiinteistöjen omistajat. Taiteilija Heikki Paakkanen esittelee kielletyn teoksensa ja kustantaja Iida Simes taustoittaa.

* Maailman sananvapaustilanteeseen luo katsauksen kansainvälisen PEN:in hallituksessa toiminut Elisabeth Nordgren.


*  Juha-Pekka Inkinen esittelee kuvaruudulla sata vuotta vanhasta materiaalista tehtyjä kollaaseja eli
Heräävän Suomen kuvia.


Keskustelu ja väittely, samaa ja eri mieltä oleminen on paitsi sallittua myös toivottua. Omia näyttelyjään, kirjojaan ym. hankkeitaan saa vapaasti mainostaa.

Viiskulman Primula sijaitsee Punavuoressa helppojen liikenneyhteyksien päässä. Bussit 17 ja 14 sekä raitiovaunu 3 kulkevat läheltä. 


* * * * *

Rosebudilta voi ostaa viimeisintä ja toiseksi viimeistä Charlie Hebdoa! Tässä linkissä on Boris Nemtsovin murhan aikoihin 28.2. kirjoitettu vetoomus Venäjän kansalaisyhteiskunnan ja rauhan puolesta. 

No comments:

Post a Comment