Thursday, 19 March 2015

Rosebudille uusi kirjakauppa Kaisa-taloon. Gaudeamus Kirja & Kahvi siirtyy.

Rosebud Books Oy ja Gaudeamus ovat sopineet, että Rosebud ottaa hallintaansa Gaudeamus Kirja & Kahvin (GKK:n) kirjakauppatoiminnan huhtikuun alusta. GKK toimii Kaisa-talossa Helsingin yliopiston pääkirjaston yhteydessä. Kauppa avattiin vuoden 2012 elokuussa.

Rosebudin mukaantulon myötä kaupan valikoima laajenee. Rosebudilla on kaupoissaan ja varastoissaan kymmeniä tuhansia kirja- ja elokuvaklassikoita. Gaudeamus Kirja & Kahvi -nimi säilyy Rosebudilla.
Aina meiltä on tämän saanut!

Gaudeamuksen kirjat ovat edelleen erityisen hyvin esillä. HYY Ravintolat Oy vastaa jatkossakin GKK:n ravintolatoiminnasta. Kirjakaupan henkilökunta siirtyy Rosebudin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Gaudeamus Kirja & Kahvi on Helsingin viihtyisimpiä keitaita. Sijainti on keskeinen: Helsingin yliopiston metroasema on kaupan alapuolella ja yllä on yliopiston pääkirjasto. Kirjakaupat ja nettisivut eivät riitä tyydyttämään lukijoiden kirjallisuushimoa, vaan asiakkaat ja kirjailijat janoavat salonkeja, joissa he voivat osallistua kahvikupin äärellä keskusteluun ja kuulla alan uusimmista tuulista. Gaudeamus Kirja & kahvista on muodostunut tärkeä paikka kirjallisuustapahtumille.

Rosebud on kirja-alan näkyvin ja aktiivisin kauppaketju. Se osallistuu kymmeniin kirjatapahtumiin vuosittain Helsingistä Sodankylään ja käväisee jopa Frankfurtissa. Rosebudissa koetaan kirja-alan heikko tilanne pakollisena kannustimena: Rosebud haluaa lukuhaluisten asiakkaiden edelleen löytävän hyviä kirjoja, vaikka kirjakaupat ovat Suomessa vähentyneet surullisen kovaa vauhtia.

Rosebud Books Oy on perustettu vuonna 1987. Like Kustannus Ltd:n nimellä yhtiö toimi vuoden 2005 loppuun, jolloin Liken kustannusliiketoiminta ja brändi siirtyivät liiketoimintakaupalla Otavalle. Rosebudin historiaa voi kerrata tästä.

Rosebudilla on tällä hetkellä kuusi kirjakauppaa: Makkaratalon kirjakauppa CityCenterissä, Kaapelin kauppa Kaapelitehtaalla, Kolmen sepän kauppa Kaivopihalla, Tiedekulma Helsingin yliopiston Porthaniassa, Kurvin Kirja Hämeentiellä ja Kuopion Rosebud Kauppahallissa Kuopion torilla.

No comments:

Post a Comment