Friday, 6 June 2014

Silmiä hivelevää balettia, we are one, 'ole! Futiskirjakampanja ja kilpailu.

"Jalkapallo on peli, jossa 22 miestä pelaa 
ja lopussa Saksa voittaa." 
–  Gary Lineker, 1990

Diego Armando Maradona v. 1985

Megalomaaninen urheilukarnevaali, jalkapallon MM-kisat alkavat torstaina 12.6. Rosebud on kisoissa mukana suurella sydämellä, ja tarjoilee kaikki parhaat jalkapallokirjat kisahinnoilla avauspotkuun 12.6. asti. Tästä suoraan kampanjakirjoihin.

Voit pelata myös itse osallistumalla ankaraan kilpailuun 12.6. mennessä: veikkaa finaalipari ja maailmanmestari. Paras ja onnekkaimmat palkitaan. Osallistu kilpailuun tästä.Waka-waka ee-e ee-e!

Jari Ekberg: Kuin taivasta koskettaisi, Atena. Ovh 33 e, nyt vain 27 e!

Tämä valtava 580-sivuinen järkäle on iloisen lennokasta tekstiä. Vilkaistaanpa sivua 347 ja Italian kisoja 1990. Nessun dorma, muistattehan...

Vaikka oltiin vieraalla maaperällä Milanossa, Don Diego oli hyvällä tuulella. Hän oli varma, että kaikki päättyisi hyvin, kuten nelä vuotta aiemmin. Ennen alkuvihellystä Diego nosti pallon taitavasti ilmaan ja pompotteli muutaman kerran kantapäillään ja olkapäillään. Kaikki vaikutti hyvältä. Sitten Italia '90 potkaistiin liikkeelle: Argentiina, hallitseva maailmanmestari, vastaan Kamerun, lähes tuntematon kokoonpano Afrikasta.
   Kahta tuntia myöhemmin Don Diegon hyvästä tuulesta ei ollut paljon jäljellä. Jatkuvasti Maradonalle viheltänyt San Siron yleisö oli nänyt kamppailun, joka kuvasti koko turnausta niin Maradinan, Argentiinan kuin koko lajinkin osalta. Kamerun voitti 1–0, kun Francois Osan-Biyick, 24-vuotias hykkääjä Ranskan 2.liigan Lavalista, ponnisti taivaalle ja pukkasi pallon haparoivan Ney Pumpidon taakse. Kamerunin "lannistumattomat leijonat" taistelivat lempinimensä veroisesti keinoja kaihtamatta ja kestivät kaksi ulosajoakin. Yhdeksän kentälle jäänyttä olivat niin uupuneita, etteivät he edes jaksaneet juhlia voittoa.
     Turnaus oli saanut sensaatiomaisen alun.

Uruguaylaisesta klassikosta on tullut uusintapainos!

Eduardo Galeano: Jalkapallo valossa ja varjossa, Nemo. Ovh 26 e, nyt vain 19,90 e!

"Kaikkien uruguaylaisten tapaan tahdoin olla jalkapalloilija. Pelasin oikein hyvin, olin suorastaan loistava, mutta ainoastaan öisin, kun nukuin... Vuodet ovat kuluneet, ja ajan mittaan olen päätynyt hyväksymään identiteettini: en ole enempää kuin hyvän jalkapallon kerjäläinen. Kuljen pitkin maailmaa hattu kourassa ja anon katsomoissa: ’Yksi kaunis tilanne, luojan tähden.’"

"Filosofit ja maestrot" pelaamassa "silmiä hivelevästi".
Voisiko sen kauniimmin sanoakaan?
Esa Mäkijärvi: Valkoinen baletti : kirjoituksia Real Madridista, Arktinen Banaani. Ovh 32 e, nyt vain 24,50 e!

Ota Real Madridin kulta-ajasta eli vuosilta 1951–1962: Yleisön rakastamalla kovaotteisella ja hyökkäysvoittoisella taktiikalla pelannut Real Madrid sai ystäviä ympäri maailmaa. Di Stefano, Puskas ja kumppanit tunnettiin myös Espanjan ulkopuolella. Suurin kunnia Real Madridin menestyksestä kuuluu Bernabeun visioimalle uudelle taktiikalle, joka perustui yhteispeliin. Moderneista taktiikoista ei Real Madridin alun nousussa ollut tietoakaan, mutta seura oli jo varhain ammattimainen: se piti palavereja, matkusti yhdessä, harjoitteli jatkuvasti, eivätkä sen pelaajat juuri käyttäneet jalkapallon harrastajien keskuudessa yleisiä päihteitä. Real Madrid oli pitkään fyysisesti ja henkisesti kilpailijoitaan valovuosia edellä.


Brandi Chastain, USA, näyttää että mimmitkin voivat ottaa paidan pois.
Bernard Lionsin kirjasta 1000 jalkapallopaitaa selviää muun muaassa, että joukkueiden välillä paitoja alettiin vaihtaa vasta 1930-luvulla. Yksi kuuluisimmsta sessioista oli Meksikossa vuonna 1970 kun Pele ja Bobby Moore vaihtoivat paitojaan. 1000 jalkapallopaitaa on nyt vain 19 e, ovh 27 e.

Tsekkaa myös nämä hienot pokkarit:

Liken uutuus peluuttaa myös sinua ja kavereitasi, eli Jalkapallon MM-kisatieto. Ovh 9 e, nyt 7 e!

David Lagercrantz: Minä, Zlatan Ibrahimovic, WSOY. Ovh 10 e, nyt 7,90 e

Wayne Rooney: Minä, Wayne Rooney, Minerva. Ovh 10 e, nyt 7,90 e. Löytyy myös kovakantisena!

Nyt fudaa. Ota pallo haltuun ja hanki lukemista. Muista että kampanja on voimassa vain 12.6. saakka. Kisoja odotellessa kaikki vielä sambaamaan, ole olaaa, we are one:
     It's your world, my world, our world today
And we invite the whole world, whole world to play!

No comments:

Post a Comment