Thursday, 3 April 2014

Sananvapaus voitti! Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään Kalervo Kummolan ja Jääkiekkoliiton ennakkosensuurihakemuksen.Päivitys: Klo 14 pidettävässä tiedotustilaisuudessa on Rosebud tietenkin paikalla. Voit seurata vaikka twitteristä käyttäjiä @iidasimes ja @rosebudbooks sekä hashtagiä #into.  

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään Kalervo Kummolan ja Suomen Jääkiekkoliiton ennakkosensuurihakemuksen, jolla yritettiin estää Pentti Sainion kirjan Kummolan kääntöpiiri – Urheiluviihteen takaista ikaista peliä julkaiseminen. Into Kustannus aikoo julkaista kirjan tänä keväänä.

On ilmeistä, että Kalervo Kummolan ja Jääkiekkoliiton nyt Käräjäoikeudessa hylätty turvaamistoimihakemus on selkeässä ristiriidassa perustuslaissa turvatun sananvapauden kanssa, ja heidän kanteessaan esitetyt vaatimukset perusteettomia ja lain vastaisia, jopa perustuslain vastaisia.

Hakemuksen hyväksyminen olisi merkinnyt täysimääräistä ennakkosensuuria. Pentti Sainio ja Into Kustannus ovat tyrmistyneitä yrityksestä kieltää julkista keskustelua ja rajoittaa sananvapautta.

Kirjan sisältö on tärkeä ja koskee jokaista suomalaista veronmaksajaa. Se kertoo perusteellisesti ja selkeästi miten valtavia rahasummia urheilussa liikkuu.

Urheiluviihteen takana on pienten piirien rahapeliä, jonka rahavirrat usein halutaan kätkeä suurelta yleisöltä lukuisiin eri yhteisöihin ja verkostoihin, jotka on rakennettu hämärtämään rahavirroista hyötyjät. Sisäpiiri vaikuttaa monisäikeisillä operaatioilla mediassa, politiikassa ja urheiluviihteessä.

Useisiin lähteisiin nojautuva Kummolan kääntöpiiri on tutkivan toimittajan Pentti Sainion 16 vuoden selvitystyön tulos.

Päivitys 2: Tässä linkki Ilta-Sanomien juttuun. 

No comments:

Post a Comment