Friday, 25 April 2014

26.–27.4. Kierrätystehdas Kaapelitehtaalla

Junky Styling. Annika Sanders & Kerry Seager.
Vintagea. Second handia. Muotinäytöksiä. Työpajoja. Luonnonkosmetiikkaa ja luomuruokaa. 

Ja heille, joilla on kertakaikkiaan liikaa kaikkea, ammattijärjestäjät auttavat ja kertovat miten kamoista pääsee eroon. Tässä tapahtumassa pääasia ei ole tavaramäärän kartuttaminen, vaan myös senk orjaaminen ja tuunaaminen. 

Jos sinulla on jo aivan liikaa kaikkea, hanki vaikka jokin uusi taito. Aineeton hyöty on kestävintä hyötyä.

Tapahtuma on kaikille avoin la–su kello kello 10–17 . Tietenkin vapaa pääsy, tervetuloa! Huomio! Hipsterivaroitus. Koskaan kautta historian ei ole niin monta hipsteriä eksistoinut samassa tilassa, kuin näinä päivinä tulemme näkemään Merikaapelihallissa.

Nämä muotikuvat ovat Thames & Hudsonin Remake it -käsikirjasta. Teksti muokattu tapahtuman tiedotteesta.

Junky Styling. Annika Sanders & Kerry Seager.
Työpajoissa voit itse valmistaa kierrätetyistä materiaaleista mm. kuvakollaasin, tarroja, tekstiilikoruja tai ommella kokonaisen mekon tai läppärilaukun ohjaajien avustuksella. Voit myös korjata omia vaatteitasi tai tuoda vanhan tietokoneesi kullankaivajien työpajaan, jossa koneista kaivetaan ulos arvometalleja!

Hengen ravinnoksi työpajoissa opiskellaan mm. versojen kasvatusta, räsyjen uusiokäyttöä, kieliä tai jopa pianonsoittoa. Tule katsomaan miten kierrätysidea on mukana monessa!

Ja jos fillarisi on vielä kunnostamatta kesäkuntoon, nyt on oiva tilaisuus tehdä se itse pihan fillaripajassa ohjaajien avustuksella.

Tule katsomaan miten esimerkiksi vanhoista miesten puvuista tai farkuista tehdään uusia tyylikkäitä vaatteita! Mikäli painiskelet kotona liian suurten tavaramäärien kanssa, ammattijärjestäjät kertovat ratkaisun pulmaasi.

Tällaisen mekon käyttäminen vaatii jo luonnetta.  Vaan on se hieno.
Tekijä on Cloed Priscilla Baumgartner Wienistä, brändin nimi Milch.


Jos taas luomuruoka kiinnostaa, voit tulla kuulemaan miten kaupunkilainenkin voi ryhtyä syömään pelkkää lähiluomua 50 eurolla viikossa. Sunnuntaina lavaohjelma huipentuu EkoDesign 2014 -kilpailun voittajan julkistamiseen.

Lavaohjelma lähetetään myös suorana nettiin, jolloin sitä voi seurata vaikka kotisohvalta. 

* * * * *

Tapahtuman Kauppatorilla yli 70 näytteilleasettajan valikoimassa on tuhansia kierrätysmateriaaleista tai muuten ekologisin menetelmin valmistettuja tuotteita. Tarjolla on esimerkiksi vaatteita, käyttöesineitä ja sisustustavaraa. Tänä vuonna mukana on myös paljon vintage- ja second hand -tuotteita, sekä neljä ruoanmyyntipistettä nälkäisille.

Samaan aikaan Kaapelitehtaalla järjestetään myös luonnonkosmetiikkamessut, joten täältä löytyy taatusti ekologisimmat lahjat vaikkapa äitienpäiväksi tai itselle kesän rientoihin.

No comments:

Post a Comment