Thursday, 26 February 2015

Uusi Hebdo tulossa!

Täältä tullaan taas! 


Tällä kertaa kannessa ovat muu muassa Paavi, äärioikeistolainen puoluejohtaja Marine Le Pen ja jihadistikoira. Kannen on piirtäyt Luz eli Renald Luzier. Tämä sanoi halunneensa palauttaa Charlie Hebdoon ilon ja riemun. Tämän vuoden ensimmäinen numero ja sen anteeksi antava Muhammed-kansi oli kasattu järkyttyneen tunnelman vallassa. Suuri osa toimitusta, päätoimittaja mukaanlukien, oli kuollut tammikuussa terrori-iskussa. Lehden henkenä oli enemmänkin "hymyä kyynelten läpi" kuin varsinainen rohkea satiiri. Numero teki räävitöntä pilaa myös edesmenneistä taiteilijoista. Tälle aviisille mikään ei ole pyhää.

Toivottavasti poliittinen ei ole täysin muuttunut henkilökohtaiseksi eivätkä "ihmiset janoa tietä uhriksi", niinkuin Jari Kaaro kirjoitti Helsingin Sanomissa – jos näin olisi, meillä olisi syytä huoleen, sillä tämän numeron myötä mielensäpahoittajien määrä laajenisi Suomessa. 

Me, jotka ymmärrämme, että Charlie Hebdo pilkkaa valtaapitäviä ja asettuu itse niinkutsutusti pienen ihmisen puolelle, me saamme uudestakin numerosta hersyvät naurut ja monta oivallusta!

Tästä voi vielä kerrata Charlie Hebdon sanomaa ja pohtia miten se taistelee rasismia ja sortoa vastaan. Turun Sanomissa kirjoitettiin myös jo uudesta numerosta ja Rosebudista.

Lehteä saa Rosebudilta tiistaista 3.3. lähtien. Tervetuloa kauppoihimme tai tilaa se netistä!

No comments:

Post a Comment