Wednesday, 20 August 2014

Rosebud Helsingin Taiteiden yössä! To 21.8.2014.

Rosebud viettää Taiteiden yötä lapiotyön merkeissä – eli meidän tapauksessamme tuomme estradille kaupoissamme kirjailijoita ja Kaapelitehtaalla myös Myyrän!

Uusin Rosebud-kauppa on Tiedekulma Helsingin yliopistolla Porthaniassa, Yliopistonkatu 3. Sen edessä pihalla meillä on karnevaalihenkinen kirjateltta, jossa on erittäin edullisia kirjoja. Suurin osa pokkareista vain viisi euroa /kappale, ja DVD-klassikoitakin meillä on. Sisällä kaupassa on myös kahvila.

Kolmen sepän kirjakaupassa kaikki kirjat ovat Taiteiden yön kunniaksi –20 % alennuksella. Tämä kauppa löytyy Yliopiston apteekin vierestä Kaivopihalta, os. Mannerheimintie 5 C. Kaapelitehtaan kauppamme luona Myyrä halii lapsia ja aikuisia kello 17–19. 

Pappi Kai Sadinmaa, 10 käskyä kirkolle, ja toimittaja, kirjailija Pentti Sainio, Kummolan kääntöpiiri, kiertävät kauppojamme. He ovat Tiedekulmassa kello 17 ja Kolmen sepän kirjakaupassa kello 18. Kiasmaankin he ehtivät, katso ohjelma alta.

Lämpimästi tervetuloa Taiteiden yöhön!

* * * * *

Perinteinen Politiikkaa ja polemiikkia -kirjaohjelma Kiasman aulan lämpiössä kello 17–20.

Vapaa pääsy, tervetuloa. Aiheina mm. sarjakuvia, urheiluviihteen likaisia bisneksiä, kirkon etiikka ja sen kato, ja juhlan kunniaksi, Tove Jansson: tee työtä ja rakasta!

Rosebudin Kiasma-kaupassa on loppuunmyynti ja huikea ale. Taidemuseossa alkaa pian yli puolen vuoden remontti.

17 
PERTTI JARLA: FINGERPORIT * Arktinen Banaani
Jarlan sarjakuvat ovat sementoineet puujalkansa syvälle suomalaisen kansanhuumorin jalustan ytimeen. 


17.30 

JOONAS RINTA-KANTO: FOK_IT * Like
Viiksiä, pingviini, sammakko, koira, Säihkyturpa, makkaroita, viikonloppuja, fakseja, kreisibailausta. Tätä kaikkea on Fok_it, joka on tunnettu syvällisistä ja vähemmän syvällisistä oivalluksistaan ja elämän kelailustaan.

18

ROSA LIKSOM: VÄLIAIKAINEN ja BURKA * Like
Liksom marssittaa eteemme tämän päivän suomalaiset huolineen, murheineen ja rinnassa riehuvine rakkauksineen. 

Burka-valokuvateoksessa hunnutetut naiset ovat kotonaan suomalaisessa kansallismaisemassa.

18.30
TUULA KARJALAINEN: TOVE JANSSON – TEE TYÖTÄ JA RAKASTA * Tammi
Hieno elämäkerta juhlavuoden kunniaksi!

19
PENTTI SAINIO: KUMMOLAN KÄÄNTÖPIIRI * Into
Kummola olisi halunnut sensuroida Sainion teoksen ennen sen julkaisua, mutta oikeus päätti toisin. Kirja paljastaa urheiluviihteen pienten piirien pelin, jossa rahavirtoja liikutellaan ja kätketään kulissien takana. Taiteiden yössä on luvassa uusia paljastuksia.

19.30
KAI SADINMAA: 10 KÄSKYÄ KIRKOLLE * Into
Kirkko on pettänyt juurensa, ja evankeliumin sanoma on vesitetty. Kirkko ei saa kumartaa rahaa ja valtaa vaan sen pitää toimia köyhien hyväksi, kuten Jeesus opetti.

Tsekkaa tapahtuma myös Taiteiden yön sivuilta ja liitä se osaksi illan ohjelmaasi.No comments:

Post a Comment