Thursday, 6 November 2014

Glad svenska dagen! Jens Lapidus i Helsingfors, Akademiska Bokhandeln kl 16.30.

Yksi tämän hetken kuumimmista dekkarikirjalijoista Jens Lapidus (s. 1974) on niittänyt mainetta Tukholman alamaailmaan sijoittuvalla Stockholm Noir -trilogiallaan. Ne on kustantanut Like.

Lapidus esittelee uutuuttaan VIP-huone tänään torstaina 6.11. kello 16.30 Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa. Iida Simes haastattelee. Rahalla saaSiisti kosto ja Luksuselämää ovat olleet myyntimenestyksiä niin kotimaassaan kuin Suomessakin. Nyt ne ovat saatavilla pokkareinakin!

Vuonna 2013 Lapidukselta ilmestyi rikosnovellikokoelma Ainakin äiti yritti, jossa vieraili noir-trilogiasta tuttuja hahmoja.


"Tempot är högt, spänningen byggs upp oklanderligt, och det är svårt att lägga romanen ifrån sig. Både person- och miljöskildringen håller hög klass."

– Magnus Persson, Svenska Dagbladet 

* * *
"Med lite god vilja kan man läsa Jens Lapidus nya roman ”Vip-rummet” som en Tarantino-aktig hämndfantasi om de riskkapitalister som vunnit på nedmonteringen av Välfärds-Sverige. I Lapidus värld är alla miljonärer världsmästare i elakhet, med sadistiska tendenser och ett knappologiskt intresse för märkesklockor. Självklart ska de få vad de förtjänar. Till exempel kommunal sjukvård."

– Philip Teir, Dagens Nyheter

"Hos Lapidus möter vi ett Sverige där de starka har makt att ändra alla spelregler, ett moraliskt och politiskt ruinlandskap där solidaritet är ett livsfarligt tecken på svaghet. Att VIP-rummet i likhet med sina föregångare är en bladvändare, gör inte saken sämre."

– Ragnar Strömberg, Göteborgsposten

* * * 
"Tarina pyörittää lukijaa niin Ruotsin alamaailmassa, maahanmuuttajien suosimissa lähiöissä kuin lakimaailman tyylikkäissä toimistoissa ja rikkaiden temmellyskentillä. Kontrastit ovat suuria, mutta Lapidus kuvaa joka aspektia ihmeen uskottavasti mikä tekeekin lukukokemuksesta hyytävän. Alimpien ja ylimpien yhteiskuntaluokkien rinnastaminen toimii myös, koska tarinan edetessä asetelman mustavalkoisuus katoaa ja näkyviin tulevat harmaan sävyt. Rikkaat ja kauniit eivät ole välttämättä hyviä, eivätkä köyhät rikolliset pahoja.

Teddy oli hahmona kiinnostava ja hänen ja Emelien yhteistyötä oli mukava seurata ja toivonkin, että näemme kaksikon kirjasarjan seuraavissa osissa."

Nenä kirjassa -blogi


Behöver du hjälp med det svenska språket? Öva på språk, eller lär dig mer med Tuhat sanaa ruotsiksi!

No comments:

Post a Comment