Sunday, 13 July 2014

Finncon 2014: Kunniavieraita, kunniakirjoja, juhlia ja Hellboy, ja jälleen steampunkkia!


Hannu Rajaniemelläkään ei aina ole helppoa. "Crashsäskö se?", miettivät fanit. Ei, kyllä signeeraus syntyi.
Rosebudilla on ollut paljon asiakkaita molempina conin päivinä. Välillä suorastaan ryntäys. 

Kuten coneissa aina, meillä on erityisen fiksuja ja lukevaisia asiakkaita. He tietävät mitä haluavat, ja he haluavat paljon.

Scott Lynch signeeraa.
Scott Lynchin kirjat myytiin loppuun tänään sunnuntaina jo aamupäivällä. Hieno homma että kirjoja meni, mutta harmi asiakkaille jotka jäivät ilman. Kyselyjä on tullut paljon. Katsotaan, josko saamme niitä Englannista lisää samoin edullisin ehdoin.


Rosebud onnittelee Basam Books -kustantamoa ja suomentaja Tapani Kärkkäistä! Puolanjuutalaisen Bruno Schultzin (1892–1942) Kanelipuodit ja muita kertomuksia voitti Tähtifantasia-palkinnon. Perusteluissa sanottiin muun muassa näin:

Hahmottamalla maailmaa uudella tavalla Bruno Schultz on fantasian ytimessä. Kirjan monikerroksinen sisältö avautuu psykologisille, yhtiskunnallisille ja mystisille tulkinnoille ja kutsuu useisiin lukukertoihin. Tapani Kärkkäisen monia vuosia työstämä suomennos on mestarillinen – teksti soljuu lukijan mielen läpi kuin lähteen vesi.

Raatiin kuuluivat kriitikko ja Finncon 2014:n kunniavieras Jukka Halme, kriitikko Aleksi Kuutio, kirjailija ja kustannustoimittaja Anne Leinonen ja fantasiaharrastaja, Risingshadow.fi -saitin edustaja Osmo Määttä.


Con juhli hamaan yöhön Jyväskylän vanhalla asemalla. Ohjelmassa oli perinteiseen tyyliin naamiaiset ja filkkejä eli humoristisia uudelleensanoitettuja lauluja. Juhlaan oli vankat syyt: Tähtivaeltaja täytti kolmekymmentä vuotta!


Eräs tässä kuvassa oleva henkilö täytti 50 vuotta! Hellboy syö kakusta ihmisen.

Kuten eilen luvattiin, tässä vielä ote Steampunk-Marvinista! Yritämme neuvotella Marvineita Rosebudillekin myyntiin, jotta ne säälittävät henkilöt, jotka eivät päässeet tänne, saavat hankittua nämä legendaariset lukunautinnot. 

No comments:

Post a Comment