Thursday, 13 March 2014

MIKSI MAAT KAATUVAT? Tiedon jano Tiedekulmassa ke 19.3. kello 16.MIKSI MAAT KAATUVAT

Tiedekulmassa, Rosebudin kirjakaupassaOs. Yliopistonkatu 3, Porthania. Tilaisuus on kaikille avoin, ja tietenkin vapaa pääsy.

Keskustelemassa ministeri Pekka Haavisto, Terra Cognitan kustantaja ja suomentaja Kimmo Pietiläinen ja tietokirjailija Ari Turunen.
Kimmo Pietiläinen ja Terra Cognita on julkaissut suomeksi kokonaisen sarjan tietokirjoja, jotka pohtivat miksi jotkut valtiot menestyvät ja toiset romahtavat. 

Esimerkiksi Daron Acemoglun ja James Robinsonin "Miksi maat kaatuvat" käsittelee vallan, vaurauden ja varattomuuden syntyä: kehitys pysähtyy, jos talouden instituutiot ovat ”ekstraktiivisia” eli uuttavat vaurautta kansalta pienelle eliitille.

Kehitysministeri Pekka Haavisto on perehtynyt aihepiiriin hauraiden valtioiden kehitystä edistävän kansainvälisen IDPS-foorumin puheenjohtajana. 

Ari Turunen pohtii muun muassa "Maailman kuvat" -teoksessaan eri aikakausien maailmankarttojen kautta kulttuurien käsitystä itsestään, niiden arvoja, päämääriä ja suhtautumista oman maailmansa reuna-alueisiin.

Tapahtuma on osa Tiedon jano -kirjakiertuetta. Tiedon jano tuo tietokirjat ja niiden tekijät turuille ja toreille ympäri Suomea noin sataan tapahtumaan, messuista klubeille, kirjakinkereistä festareille. Lisätietoja Tiedon jano -hankkeesta tässä.


Tervetuloa Tiedekulmaan! Tiedon janon ja Rosebudin puolesta.

No comments:

Post a Comment