Friday, 28 February 2014

Kamanat kohottukohot: Hyvää Kalevalan päivää! Ja Tiedon jano starttaa.

Tuttuja messuelementtejä tärkeysjärjestyksessä:
Kirjailija, haastattelija, mikrofonit ja kaiuttimet,
limoviikuna, Myyrä, hieno pöytä.
Suomen käännetyimmän kirjan myötä tänään juhlii suomalainen kirjallinen kulttuuri. Eikä siis pelkästään runous, vaan myös tietokirjallisuus. 

Muistellaan ensin puolentoista minuutin ajan viimevuotista Suurta Kilpalaulantaa: katso tältä kuvataltiointia eli youtube-videota nimeltään Rosebud Helsingin kirjamessuilla 2013!

* * * *

Tiedon jano -kiertue starttaa

Kiertueen ensimmäinen uusi tapahtuma järjestetään Kuopion lyseossa 28.–29.3.2014. Kahden päivän aikana lyseolla toteutetaan työpajoja, paneelikeskusteluja, kirjailijahaastatteluja, filosofia-kahvila, TIETOKIRJA.FI-tapahtumana tietokirjaraati ja paljon muuta. 

Osana tapahtumaa järjestetään myös Peter von Baghin Muisteja-elokuvan näytös Kino Kuvakukossa, jossa ohjaaja on paikalla. Katso Kuopion Tiedon janon ohjelma.

Kevään aikana Tiedon jano on mukana ohjelmayhteistyössä muun muassa Tampereen ja Vaasan kirjamessuilla, Maailma kylässä -festivaalilla ja Sodankylän elokuvajuhlilla. Yhteensä vuoden aikana tietokirjat kiertävät näkyvästi mukana yli 50 tapahtumassa.

Tiedon jano on monivuotinen ja laaja yhteistyöhanke, jossa on mukana useita suomalaisia tieto- ja tiedekirjakustantajia, järjestöjä ja sivistysliittoja. Kiertueen vastuutahoina toimivat Into Kustannus ja Rosebud Books. Hanketta tukee Koneen Säätiö.

Katso linkistä Tiedon janon keikkakalenteri.
 


Hesan kirja- ja musamessuilla 2014 näyttää varmasti taas suunnilleen tältä.


No comments:

Post a Comment