Monday, 11 May 2015

Maailman kirjat 2015. "Dekkari on sitä samaa kauhua kuin lehdissäkin, erona on vain, että se päättyy hyvin." – Mihail Shishkin, Neidonhius.

Nykyään Sveitsissä asuva venäläinen Mihail Shishkin.
Maailmankansalainen!

Vaasassa aloitettiin Mahdollisuuksien tori -järjestötapahtumat jo 1980-luvulla. Pian keksittiin kokeilla miten kiinnostaisivat etnofestarit muidenkin Suomen kaupunkien keskellä. Sittemmin näistä tapahtumista on tullut perinne.

Helsingissä Maailma kylässä -festari Kaisaniemessä ja sen kirjallisuusosio Maailman kirjat Rautatientorilla houkuttelevat Helsingin keskustaan 80 000 ihmistä. Tänä vuonna teemoima ovat Afrikka ja Lähi-Itä.

Jos et ehtisi paikan päälle, tilaa tärkeimmät ja ajankohtaisimmat kirja täältä! Kaikki sadat Afrikka-aiheiset kirjat löytyvät täältä, ja Maailman kirjojen erityisosasto on tässä. Koko verkkokauppaan ja tuhansiin nimikkeisiin tietenkin täältä.

Larry Siems, USA
Yksi huippuvieraista on amerikkalainen kirjailija ja PENin sananvapausaktivisti Larry Siems. Mohamedou Ould Slahin vankeudessa kirjoittama, Siemsin toimittama Guantanamon päiväkirja nyt 27 e (34 e).
Nadifa Mohamed, UK.
Somalinaiset eivät kirjoita suuria kaunokirjallisia teoksia? Kirjoittavatpas. Yksi heistä on somalialais-brittiläinen Nadifa Mohamed, joka saapuu Suomeen jo toistamiseen esittelemään kirjaansa Kadotettujen hedelmätarha on sekin vain 25 e (33 e).

Nigerialaista nykypäivää voi avata jännittävästi. Suomessa on jo tullut tutuksi Chimamanda Ngozi Adichien tuotanto. Nyt tarjouksessa Huominen on liian kaukana -pokkari vain 7 e (10 e).

Adichien Huominen on liian kaukana löytyy vielä sidottuna kovakantisenakin vain 15 eurolla! (33 e). Ja Puolikas keltaista aurinkoa ainostaan 7 e (10 e)

Ukrainan kriisi puhuttaa Mailman kirjoissakin. Venäläinen Mihail Shishkin on sekä Maailman kirjojen että Helsinki-Lit -festivaalin pääesiintyjiä. Tämän uutuus Neidonhius on nyt 29 e (34 e).

Suomalaiset maailmanmatkaajat ja arvostetut journalistit Anna-Lena Laurénin ja Peter Lodeniuksen uutuus Ukraina – rajamaa tastoittaa kriisiä erinomaisesti. Se on nyt vain 27 e (34,70 e)

Ei unohdeta Lähi-itää. Tuomas Mustikaisen hieno reportaasi muurin takaa, Kielletty kansa – Elämää palestiinalaisalueilla, nyt vain 13 e (32 e).

Kerrataan vielä: Kaikki sadat Afrikka-aiheiset kirjat löytyvät täältä, ja Maailman kirjojen erityisosasto on tässä. Koko verkkokauppaan ja tuhansiin nimikkeisiin tietenkin täältä.

Lukuiloa!


No comments:

Post a Comment