Saimme The Causal Angel -uutuutta muuta maailmaa ennen! Kirja ilmestyy virallisesti Iso-Britanniassa 17.7. Onneksi sitä saa täältä Finnconista, kun Hannu Rajaniemikin on paikalla. Hinta vaivaiset 20 euroa.
Niille tiedoksi, jotka ovat tilanneet ja maksaneet kirjan ennakkoon netissä: Rajaniemi signeeraa kirjat täällä, ja kaikki postitetaan maanantaina. Täällä olevat asiakkaat saavat tietenkin halutessaan kirjan tästä tiskiltä, emmekä postita sitä enää toista kertaa.
Rajaniemi viihtyi päivällä pitkään hotellissaan, mutta todistettavasti hän on jo ajat sitten saapunuut Jyväskylään ja aivan äsken tänne con-mestoille.
Kunniavieraista on kyllä luvassa kuvia tähän blogiin – varsinkin signeerauskuvia.
Eikä unohdeta kotimaisia huipputekijöitä!
Rosebudin kotimaisen kirjallisuuden ykkönen Finncon 2014 -tapahtumassa (jos Skotlannissa asusteleva ja englanniksi kirjoittava Rajaniemi nyt sitten lasketaan ulkomaalaiseksi) on
Petri Hiltunen!
Stadissa vaikuttavat valopäät saavat aina conin alla aikaiseksi Marvin-lehden. Nyt laajoja kansanjoukkoja villitsee
Post-apokalyptinen Helvetti-Marvin.
Maailman on tuhoutunut ja kaikki luonnonvarat jaet... äh, luontokin ja sen varat ovat tuhoutuneet. Muutama jäljellejäänyt ihminen sinnittelee zombien ja avaruusolioiden keskellä, ainoana ravintonaan rotat, hyönteiset ja aivoja muistuttavat kukkakaalit.
Sodankylän elokuvajuhlillakaan ei nautita katastrofielokuvista, koska ne kuulemma kuvaavat lähihistoriaa liian realistisesti.
... mutta kun helvetti on valloillaan, Suomi pelaa jalkapallon MM-lopputurnauksessa!
(Siis miesten.)
Emme olleet toipuneet edes
Steampunk-Marvinista, mutta siitä lisää
myöhemmin (kunhan saamme sen käsiimme ja kuvattua muutaman
klassikkopalan, kuten pari ilmoitusta ja Hiltusen piirtämän junakuvan
tähän blogiin).
Andrzei Sapkowskin kirjat ovat erinomaisesti suomennettua puolalaista fantasiaa. Niin erinomaisesti, että sen kääntäjä
Tapani Kärkkäinen on saanut Agricola-palkinnon. Niitä on ilmestynyt jo viisi osaa. Hienosti asiakkaatkin ovat löytäneet ne, kiitos myös
Tähtivaeltaja-lehden, jossa oli hiljattain kymmenen sivun Sapkowski-nosto.
Kuulemma muualla maailmassa conit eli science fiction -tapaamiset (conventions) painottuvat usein elokuviin tai televisiosarjoihin (Star Trek, Star Wars, Galactica, Buffy Vampyyrintappaja, Xena, etc.)
Suomen coneissa on aina ollut pääosassa lukeminen ja kirjallisuus. Illalla naamiaisissa tullaan varmasti näkemään myös valkokankaan avaruusoopperoiden tähtiä, mutta conin ohjelmassa kirjat ovat keskiössä.
Joskus ovat kirjat ovat naamiaistenkin pääasia, kuten
Helsingin conissa vuonna 2009. Silloin kunniavieraina olivat
George R.R. Martin ja
Alastair Reynolds. Game of Thrones ei ollut vielä televisiosarja laisinkaan, ja naamiaisten voittajapoppoo kuvitteli päätähdet aivan omasta päästään kirjan kuvauksia seuraten. Paremmin kuin HBO:n puvustaja konsanaan.
"Hämmästyttävää, että moni teistä naamioitujista löysi hahmon, joka ei vielä ole kuollut", totesi kisassa tuomarina ollut
Cheryl Morgan. Tuolloin GoTh-kirjasarjasta oli ilmestynyt vasta noin puolet, mutta kuten tiedämme, kuolema niittää tehokkaasti satoa kirja kirjalta, jakso jaksolta.
Rosebudin
valikoima on laaja ja upea: satoja nimikkeitä pelkästään tässä
tapahtumassa. Mutta jos jotain ei mitenkään löytyisi, hae vielä
netistä.
George R.R. Martinin kirjoissa meillä on harvinaisuuskin:
Dreamsongs, book one (kuvassa sininen kansi): sen toinen tarina,
The Fortress, kertoo Helsingin Suomenlinnasta.
Tervetuloa selaamaan!